15/11/2023

Turistička organizacija Beograda na sajmu turizma u Pekingu

Turistička organizacija Beograda nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu COTTM 2023 koji je počeo danas, 15. novembra i održava se do 17. novembra 2023. godine, a delegaciju predvodi Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB-a.

Nastup na najvećem kineskom sajmu turizma je nastavak saradnje između naše dve zemlje, a uzajamno partnerstvo, podršku i prijateljstvu nedavno su potvrdili i premijeri i predsednici Кine i Srbije.

– Verujem da ćemo uskoro vratiti broj turista iz Кine na nivo pre pandemije, a tome će doprineti i direktni letovi između naše dve zemlje – rekao je Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB-a.

Beograd neprestano beleži porast dolazaka kineskih turista. U prvih devet meseci ove godine Beograd je posetilo 39.000 gostiju iz Кine, što je povećanje od 180% u odnosu na prethodnu godinu. Oni su ostvarili 93.240 noćenja.

Grad Beograd se odlikuje izuzetno bogatom ugostiteljskom i kulturnom ponudom kao i velikim brojem manifestacija koje su glavni motiv dolaska turista širom sveta. S obzirom na to da procenat kineskih turista tokom prethodnih godina beleži značajan porast, TOB planira da i tokom narednih godina bude izuzetno aktivna na kineskom turističkom tržištu i okrenuta ka privlačenju turista iz NR Кine.

Cilj nastupa TOB-a na ovogodišnjem Sajmu turizma COTTM 2023 je uspostavljanje i razvijanje saradnje sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora i agencija iz NR Кine. Napominjemo da bliski odnosi Republike Srbije i NR Кine predstavljaju dobru osnovu za stvaranje intezivnih veza između turističkih privreda ovih dveju zemalja.


Pročitajte i ostale VESTI.