20/11/2023

HORES nastavlja sa realizacijom projekta “Čisto i sigurno”

HORES je u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i turizam AP Vojvodine, nastavio sa realizacijom projekta sertifikacione šeme „Čisto i sigurno / Clean&Safe“. Razlog što smo nastavili da realizujemo projekat je potreba da se odgovori stranim turistima da naši hoteli, restorani i privatni smeštaj i dalje sprovode zdravstveno-higijenske mere, kao i posebno posvećivanje pažnje bezbednosti hrane.

Posebno je značajno da i danas poznati inostrani turoperatori, organizatori kongresa, kao i veliki broj sportskih ekipa koji dolaze u Srbiju, insistiraju na posedovanje sertifikata „Čisto i sigurno“ za objekte u kojima odsedaju.

Nacionalna turistička organizacija Srbije (TOS) promoviše Srbiju i sertifikovane ugostiteljske objekte u zemlji i u svetu kao bezbedno odredište uz mere koje sprečavaju širenje virusa, bakterija, alergena i drugih mogućih infekcija.

Sertifikacija je dobrovoljna, važi do decembra 2024. godine, i za hotele, restorane i ugosteljske objekte je besplatna. Projekat se sprovodi pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Ciljevi korišćenja pečata su:

1.  da upozorimo hotelske i restoraterske kompanije na hitnu potrebu da se pridržavaju osnovnih higijenskih i bezbednosnih uslova u borbi protiv virusa, bakterija, alergena, i drugih mogućih infekcija,

2. da se pečat „Clean & Safe“ („Čisto i sigurno“) koristi kao komunikacioni alat na povećanju poverenja u našu destinaciju i u svoje dobavljače usluga,

3. „Clean & Safe“ („Čisto i sigurno“) upotpunjen „priručnikom dobre prakse“ kreirao je HORES uz institucionalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, Turističke organizacije Srbije, zdravlje naših gostiju i zaposlenih nam je veoma važno, i

4. nakon što ugostiteljski objekti podnesu zahtev za aplikaciju, po proveri od strane HORES-a dobijaju pismenu saglasnost da mogu objaviti pečat „Čisto i sigurno“, bilo fizički u svojim prostorijama ili na svojim digitalnim platformama. HORES u koordinaciji sa nadležnim organima, izvršiće kontrolu objekta.

Svi sertifikovani objekti na teritoriji AP Vojvodine, biće objavljeni na veb sajtu www.cistoisigurno.rs.

Ukoliko ste zainteresovani da sertifikujete vaš objekat do 31. decembra 2024. godine, pozivamo Vas da aplicirate za pečat – „Čisto i sigurno / Clean & Safe“ prijavom na e-mejl office@hores.rs.


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže