23/03/2024

Hotel Jugoslavija prodat na licitaciji po početnoj ceni

Nakon završene javne licitacije, hotel Jugoslavija, kao deo kompanije Danube Riverside pripala je novom vlasniku MV Investments.

Učešće na licitaciji uzeo je samo jedan ponuđač, Milenijum tim, preko svoje kćerke firme MV Investment koja je otkupila hotel od kompanije koja je, prethodno, privatizovala Hotel Jugoslavija.

Početna cena na licitaciji bila je 3,18 milijardi dinara (27,1 milion evra), i za taj iznos je hotel Jugoslavija i prodat.

Povodom prodaje hotela Jugoslavija, u emisiji “Dan uživo”, na televiziji N1 Beograd, gostovao je direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Georgi Genov.

Prodat hotel Jugoslavija

„Radujemo se što dolazi tranzicija, hotelijerima je stalo da na toj lokaciji ostane hotel. Ukazujem i zahvalnost kompaniji koja je zakupila deo kapaciteta koji je funkcionisao kao hotel Jugoslavija sa 3 zvezdice.” – izjavio je gospodin Genov.

Na temu iznosa za koji je hotel Jugoslavija prodat, Genov je izjavio: “Da li vredi 27 miliona ili ne, za mene i da je jedan evro, a da neko uloži 400, 500 miliona, kao što je najavljeno, onda je to velika stvar za Beograd, kamo sreće da imamo još tri Hotela Jugoslavija do Ušća“, kaže Genov.

Emisija dostupna na linku: n1info.rs.

Hotel Jugoslavija postaje Ritz-Carlton po projektu UNStudija

Portal Gradnja objavio je nedugo nakon prodaje hotela Jugoslavija da će, iako to još uvek nije potvrđeno zvanično, postati Ritz-Carlton. Naime, za realizaciju ovog projekta angažovan je holandski arhitektonski biro UNStudio, koji je premijerno na BeoBuild Forumu predstavio rendere budućeg izgleda hotela Jugoslavija.

Pored hotela će se graditi i dve kule, jedna poslovna i jedna stambena, a očekuje se da bi radovi mogli da počnu već ove jeseni.

Izvor: N1 Beograd / gradnja.rs


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže