17/01/2024

Hotel Slavija ima novog vlasnika

Ministarstvo privrede je 17. januara izdalo saopštenje da je sa predstavnicima kompanije Matijević potpisan ugovor o prodaji hotela Slavija, čime je završen ovaj privatizacioni proces.

Ministarstvo privrede je oglasilo prodaju hotela pre tri meseca, a početna cena je bila 24,94 miliona evra.

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresovano za kupovinu preduzeća Slavija hoteli, jedino je kompanija Matijević, čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, dostavila i ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni.

Ugovorna obaveza nalaže da oba objekta nastave da se bave hotelijerstvom. Prema rečima vlasnika planirano je rušenje velikog hotela i gradnja novog sa četiri do pet zvezdica najkasnije do početka održavanja EXPO 2027. Sadašnji objekat nema paring, pa će se on izgraditi ispod novog hotela na dve do tri etaže. Novi vlasnici navode i da će im samo za papirologiju i izdavanje dozvola biti potrebno oko dve godine, ali da se nadaju da će sve biti završeno u planiranom roku i obećavaju da će izgraditi reprezentativan hotel kakav Beograd nema. Takođe, u planu je i da se u rekonstrukciju malog hotela uloži 2,5 miliona evra.


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže