01/03/2024

Ivanjičani kupili hotel Javor

Ivanjičko preduzeće ’’Javor Mount doo’’ novi  je vlasnik hotela Javor na Kušićima. Ivan Vitorović, generalni direktor ’’Mona Hotel Managementa’’,  kaže da su veoma zadovoljni prodajom, jer je cilj dosadašnjih vlasnika bio da se nastavi razvojna politika rekreativnog i omladinskog turizma na kojoj se intezivno radilo prethodnih godina.

hotel javor

– Nismo želeli da prodamo hotel onima koji su najviše nudili već ljudima koji će ovde najviše raditi. U prethodnih petnaest godina trudili smo se da razvijamo turizam u Kušićima kroz bogatu ponudu, inovacije i uz pomoć veoma dobrog kolektiva koji je predano obavljao posao. Mislim da smo uspeli da utičemo na razvoj čitave lokalne zajednice pa nam je bilo veoma važno da odaberemo kupca koji će nastaviti i dodatno unaprediti ponudu. To su ljudi iz Ivanjice sa iskustvom, dobro se kotiraju u oblasti omladinskog i rekreativnog turizma, ujedno su pokazali i veliku želju za dalji razvoj objekta i izgradnju komplementarnih smeštajnih kapaciteta.- rekao je Vitorović dodajući da hotel ’’Javor’’ u Kušićima ima sjajan potencijal i da je siguran u uspešan rad novih vlasnika.

-Jedini razlog zbog koga smo se odlučili za prodaju ovog objekta je politika naše kompanije koja je isključivo zainteresovana da ulaže u hotele sa četiri zvezdice, sa preko 150 soba, u kategoriji kongresnih i spa centara – zaključio je Vitorović.

Hotel ’’Javor’’ nalazi se na obroncima istoimene planine, na 1.000 metara nadmorske visine. Malo planinsko selo Kušici gde je smešten ovaj objekat udaljeno je od najbližeg administrativnog centra Ivanjice 25 kilometara, a od Beograda 240 kilometara. Idealno je mesto za ljubitelje odmora u netaknutoj prirodi, sportski, rekreativni i svaki drugi vid turizma.

Zbog ruže vetrova i posebnih klimatskih pogodnosti ovo mesto je pogodno za osobe koje imaju problema sa hroničnim respiratornim oboljenjima (bronhitisom i astmom) i anemijom, i onima koji preferiraju ekološko okruženje i zdravu ishranu.

Izvor: infoliga.rs


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže