05/02/2024

Na Sajmu turizma EMITT u Istanbulu predstavljaju se hoteli visoke kategorije iz Srbije

Ponuda Srbije i Beograda koja pripada segmentu visoke kategorije naći će se na predstojećem sajmu turizma EMITT u Istanbulu gde će se od 6. do 9. februara predstaviti poslovnoj javnosti i predstavnicima turističke privrede iz celog sveta.

Uz mogućnosti putovanja u našu zemlju koje će predstaviti nacionalna avio kompanija Er Srbija, u fokusu promocije biće nastupajuća svetska izložba EXPO 2027 u Beogradu, zatim opcije za organizaciju najvećih poslovnih događaja u upravo renoviranom Sava Centru, najvećem poslovnom kompleksu u regionu.

U nameri afirmisanja prema visoko platežnoj stukturi turista, na EMITT-u će se predstaviti elitni beogradski hoteli St. Regis i Hilton, zatim Viceroy Kopaonik, Movenpick Resort & Spa Fruške terme, novosadski Hotel Pupin.

„Beograd se poslednjih godina profiliše kao destinacija sa ponudom za visoko platežne goste. Hoteli visoke kategorije, restorani sa preporukama renomiranog Michelin vodiča, usluga koja se kreira za individualnog gosta, elementi su takozvanog „lux” segmenta koji je izuzetno važan za svaku destinaciju.”, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Među učesnicima su i hoteli Mama Shelter Belgrade, Falkensteiner, Hotel Moxy, Nobel Palace, Putnik Inn Belgrade, Belgrade City Hotel, hoteli Fontana Vrnjačka banja i Vrbak Novi Pazar, kao i naše receptivne turističke agencije Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Omniturs.

U redovnom saobraćaju, Er Srbija leti do tri grada u Turskoj, iz Beograda do Ankare, Istanbula i Izmira, kao i iz Niša i Kraljeva do Istanbula. Letovi Er Srbije između Beograda i Istanbula obavljaju se do 16 puta nedeljno, dok se iz Niša i Kraljeva realizuju po dva leta nedeljno. Tokom letnjih meseci, Er Srbija će u čarter saobraćaju leteti iz Beograda do Antalije, Bodruma i Dalamana, kao i iz Niša do Antalije.

Sa 145.159 dolazaka turski turisti su na ubedljivom prvom mestu u Beogradu u 2023. godini i rastom od 89%, i na drugom kada su u pitanju ostvarena noćenja, ukupno 335.502 (+32%), što iznova potvrđuje značaj turističkog tržišta Turske za Beograd i Srbiju.

Izvor: Turistička organizacija Beograda
Foto: EMITT Promo


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže