02/02/2024

Održan sastanak kongresne industrije Srbije

U utorak 30. januara u hotelu Courtyard Belgrade City Center održan je uvodni godišnji sastanak kongresne industrije u organizaciji Kongresnog biroa Srbije.

Događaj radnog karaktera okupio je prevashodno čelne ljude prodaje i marketinga sa kongresnih destinacija u Srbiji, pre svega iz većih hotela sa četiri i pet zvezdica, zatim kolege iz PCO i DMC agencija, kongresnih centara i posebnih prostora za održavanje događaja, uz predstavnike domaćih kongresnih destinacija i nacionalne avio kompanije.

sastanak kongresne industrije

Ovo je bila prilika za zajedničku analizu rezultata u prethodnoj godini, predstavljanje planova za 2024, razmenu mišljenja i umrežavanje. Direktorka TOS-a Marija Labović, osvrnula se na rekordno uspešne rezultate turističkog prometa u Srbiji, i aktivnosti na tržištu međunarodnih asocijacija, dok je Dejan Crnomarković ispred Kongresnog biroa predstavio plan aktivnosti, nastupa na sajmovima i organizaciju događaja KBS u 2024. godini.

Turistička organizacija Srbije je održala sastanke i sa predstavnicima hotelske industrije iz segmenta hotela kategorije 4 i 5 zvezdica, sa kojima TOS ostvaruje saradnju u oblasti promocije na inostranom tržištu. Zainteresovanim hotelijerima predstavljene su aktivnosti i rezultati u 2023. godini, nakon čega je detaljno prezentovan plan aktivnosti za 2024. godinu, sa posebnim akcentom na aktivnostima učešća na međunarodnim sajmovima turizma, na organizovanju posebnih promotivnih događaja u inostranstvu, kao i na organizovanju studijskih poseta Srbiji za predstavnike inostranih medija i turističke privrede. Upućen je poziv hotelskoj industriji da se uključi u pomenute aktivnosti, ali i da inicira aktivnosti za koje smatra da bi bile od značaja za još bolju promociju turizma Srbije na međunarodnom tržištu.

Izvor: Kongresni biro Srbije / Turistička organizacija Srbije


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže