03/10/2023

Otvaranje Radisson Hotela Park, Niš u decembru 2023. godine

Učesnici ovogodišnjeg Turističkog foruma koji se održao u Nišu imali su priliku da posete Radisson Hotel Park koji će uskoro obogatiti turističku ponudu grada novim atraktivnim smeštajem i sadržajima.

Svečano otvaranje Radisson Hotela Park je planirano za decembar 2023. godine, od kada će hotel pružati jedinstveno i nezaboravno iskustvo gostima koji posećuju grad, kao i najsavremenije usluge u oblasti kongresnog turizma, kojem je posvećena posebna pažnja.

Smešten na jednoj od najlepših gradskih lokacija, u srcu Niša, Radisson Hotel Park Niš nudi lak pristup ključnim atrakcijama, tržnim centrima i poslovnim četvrtima. Hotel će u ponudi imati 72 moderno dizajnirane smeštajne jedinice, od kojih je svaka opremljena najsavremenijim sadržajima kako bi se gostima pružila maksimalna udobnost.

Radisson Hotel Park Niš je prvi i jedini internacionalni brend u Nišu, trećem gradu po veličini i centru južne Srbije.

Istorijat

Radisson Hotel Park Niš, izgrađen je 1937. godine i predstavlja arhitektonsko remek delo srpske moderne. Hotel čuva istoriju i kulturno nasleđe grada Niša,  svedočio je značajnim istorijskim događajima tokom Drugog svetskog rata.

Prvobitno je iskorišćen kao oficirski klub od strane okupacionih snaga, ali kasnije će postati kultno mesto otpora i simbol revolucije. Niški heroj Aleksandar Vojinović, 3. avgusta 1941. preduzeo je smelu akciju u hotelu Park koja je promenila tok istorije.

Tako je hotel postao prepoznat spomenik istorije i umetnosti Niša, a o tome svedoči natpis postavljen 1982. godine na fasadi hotela, kao i reljefna skulptura, koju je izradio talentovani Vojin Stojić. Kao nastavak priče o slobodi i revoluciji stoji skulptura “Iskra slobode” koja zaokružuje značaj i priču niškog hotela Park.

Ponuda Radisson Hotela Park

Pet restorana za gastronomsko putovanje

Gosti Radisson Hotela Park će moći da se prepuste užitku u hrani u jednom od pet restorana, koji nude raznolik meni pripremljen od strane izvrsnih kuvara, pružajući savršen spoj domaćih i internacionalnih ukusa. Elegantne večere u restoranu Park Regent, slatki zalogaji u poslastičarnici Korzo, autentični ukusi rakije, viskija i lokalnih vina u Club & Wine Bar-u ili tradicionalni srpski ambijent restorana Institucija, biće deo gastronomske ponude grada. Za najbolji pogled na park, sjajnu muziku i ukusne tapase preporuka je DOCK 74 na krovu hotela.

Mesto za događaje

Radisson Hotel Park Niš biće idealno mesto za organizaciju različitih događaja, uključujući korporativne konferencije, venčanja i društvena okupljanja. Sa svojom impresivnom konferencijskom salom koja će moći da ugosti do 300 ljudi, kao i četiri fleksibilne i moderno opremljene sale za sastanke, prijeme i koktele Radisson Hotel Park Niš ponudiće savremenu tehnologiju, besplatan Internet velike brzine i pogled na gradsko jezgro.

Relaksacija i rekreacija

Hotel će raspolagati fitnes i spa centrom, jedinstvenim mestom gde gosti mogu da se prepuste potpunom uživanju u wellnessu i rekreaciji.

„Radisson Hotel Park Niš će biti kruna nišlijskog gostoprimstva i dobre atmosfere“, rekao je Goran Kukura, generalni direktor hotela. „Uzbuđeni smo što otvaramo svoja vrata i sa radošću želimo dobrodošlicu gostima iz celog sveta.“


Pogledajte i ostale VESTI.