15/05/2024

Popunjenost hotela u Beogradu 100%, zahvaljujući koncertima grupe Rammstein

U susret koncertima grupe Rammstein, 24. i 25. maja zahvaljujući kojima su popunjeni svi hotelski kapaciteti u Beogradu, direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES, Georgi Genov, gostovao je u emisiji “Među nama” na televiziji Nova S.

Zbog nezapamćenog interesovanja fanova i rekordne rasprodaje ulaznica za koncert nemačke grupe Rammstein, odmah po puštanju u prodaju, zakazan je i drugi koncert, koji će biti održan dan kasnije. Jedino Beograd, od svih gradova regiona, našao se na spisku za evropsku Stadion turneju 2024, u godini kada grupa obeležava 30 godina postojanja. Iz tog razloga veliki je broj gostiju iz regiona, ali i drugih delova Evrope koji će ovim povodom posetiti Beograd.

S obzirom na veliko interesovanje i spektakl koji se sprema, cene smeštaja u Beogradu za datume koncerta su se kretale od 1.000 evra, pa naviše.

“Ovaj koncert je uticao na to da se popuni 7.500 soba koliko Beograd ima. Naravno, ako je popunjeno 7.400 soba, preostalih 100 soba će biti prodato po višoj ceni. Tržište diktira cene. Oni koji su kupili karte i rezervisali smeštaj pravovremeno, učinili su to po cenama od 100 do 150 evra.” – naveo je Genov u gostovanju nakon priloga o “paprenim” cenama smeštaja uoči koncerta.

Popunjenost hotela grupa Rammstein u Beogradu

“Beograd će sigurno zaraditi između 7 i 10 miliona evra za dva dana održavanja koncerta. Govorimo o hotelijerima, ugostiteljima, taksijima, trgovinama i svima onima koji će biti na usluzi gostima grada” – istakao je dalje Genov.

Emisija “Među nama” na televiziji Nova S

Koncert koji mnogi nazivaju najvećim muzičkim događajem ikada viđenim, obećava neponovljivo iskustvo, puno vatre, strasti i energije uz hitove jednog od najvećih bendova ikada na svetskoj muzičkoj sceni.

Organizatori najavljuju: Beograd će doživeti gotovo tekstonska pomeranja, budući da će jačina zvuka na koncertu Rammsteina ići do nepojmljivih 2 miliona vati.


Pročitajte i ostale VESTI.