05/12/2023

Potpisan sporazum o saradnji HORES-a i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine

Danas je u hotelu ,,Pupin” u Novom Sadu, upriličen sastanak povodom dodele sertifikata „Čisto & sigurno”, na kojem su dr Nenad Ivanišević pokrajinski sekretar za privredu i turizam i dr Georgi Genov, direktor HORES-a, u ime Sekretarijata i Poslovnog udruženja potpisali sporazum o saradnji na predstojećim projektima, konferencijama i edukacijama koje će u mnogome uticati na unapređenje ponude i usluge u okviru ugostiteljskog sektora u Vojvodini.

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i Miroslav Dunjić generalni direktor ,,NS Hotels Group”, sa kojim su učesnici postavili oznaku „Čisto & sigurno” na ulazu u hotel ,,Pupin”, koji ju je poneo zahvaljujući visokim standardima higijene u poslovanju.

,,Jedno od najvažnijih pitanja je bezbednost, odnosno sigurnost boravka na bilo kojoj destinaciji, a druga jesu bezbednosni standardi koji se primenjuju u samom objektu. Ova inicijativa podiže lestvicu u odnosu na sve ostale koji nemaju ovakav sertifikat”, rekao je Ivanišević, dodavši da će i u narednoj godini sa HORES-om raditi na projektima koji za cilj imaju unapređenje postojećih kriterijuma u pružanju usluga u turizmu.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dugi niz godina pruža podršku ovom Udruženju i njegovim naporima da unapredi kvalitet usluge u oblasti turizma i ugostiteljstva, kako na teritoriji AP Vojvodine, tako i u čitavoj zemlji.

Zahvaljujući na poverenju, direktor HORES-a, dr Georgi Genov, potvrdio je da je sertifikacija „Čisto i sigurno” donela veću pažnju kada se radi o primeni zdravstveno-higijenskih mera, kao i da je upravo hotel „Pupinׅ” nedavno imao takav zahtev jedne sportske ekipe iz Velike Britanije. Primena zdravstveno-higijenskih mera omogućava da hotel bude konkurentan zahtevima pre svega stranih turista, i da svaki gost bude siguran, i da se vraća kao zadovoljan gost”. Direktor Genov je, takođe, čestitao generalnom direktoru Miroslavu Dunjiću, na zapaženom poslovnom uspehu hotelske kompanije.


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže