26/11/2023

Predstavljen projekat „Turizam za sve“

Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom opštinom Vračar, i uz podršku Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za socijalnu zaštitu, predstavljeno je istraživanje o pristupačnosti ugostiteljskih objekata za ishranu i piće na teritoriji 7 beogradskih gradskih opština.

Na događaju su govorili Irena Lakobrija Delić, šefica Odseka za projekte u GO Vračar, Vidan Danković, konsultant u oblasti pristupačnosti, dr Georgi Genov, direktor HORES-a, kao i Ljupka Mihajlovska, predsednica Upravnog odbora Savez za pristupačnost Srbije.

Na događaju su učestvovali i pomoćnici ministra turizma i omladine, Dunja Đenić i Nemanja Radović.

Iako je međunarodnim i nacionalnim propisima zabranjena diskriminacija osoba sa invaliditetom u pogledu pružanja usluga, pristupačnost ugostiteljskih objekata za ishranu i piće još uvek predstavlja veliki izazov za mnoge ugostitelje. Istraživanje je pokazalo da najveći broj ugostiteljskih objekata ne ispunjava uslove o pristupačnosti. U tom smislu, direktor HORES-a, dr Georgi Genov, predstavio je predlog projekta koji priprema HORES, a odnosi se na sertifikacionu šemu „Turizam za sve“.


Pročitajte i ostale VESTI.

Najnovije na sajtu

Izaberite hotel po regiji

Socijalne mreže